English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
10 اردیبهشت 1347
چرا محمدعلیشاه مشروطه را با قانون اساسی آلمان میخواست؟
۹ اردیبهشت ۱۳۴۷
روشنفکری که روح خود را به شاه فروخت
7 اردیبهشت 1347
۶ اردیبهشت ۱۳۴۷
چرا انگلستان در پی ایرانی ضعیف بود؟
۳ اردیبهشت ۱۳۴۶
آنچه باعث تشکیل یک اتحادیه ایلی مصنوعی شد
۱ اردیبهشت ۱۳۴۷
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: رضاشاه
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
۱۴۰۴
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۵ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نقد عملکرد حکومت رضاخان در گفتار امام خمینی
حکومتی که از ابتدا مشروعیت نداشت
یکی از عواملی که به عقیده امام خمینی موجبات زوال مشروعیت رضاشاه را فراهم آورد، وابستگی وی به اجانب و خصوصاً استعمار انگلیس بود. امام بر این باور بود که اتکای بیحد و حصر رضا شاه بر بریتانیا باعث شده بود تا او عملاً کارگزار دولت انگلیس باشد و نه شاه ایران و مروج احکام اسلام.
۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بررسی روابط غرب و پهلوی اول؛
تضمین منافع نظام سرمایهداری در ایران
رضاشاه، الغاء قرارداد دارسی و انعقاد قرارداد جدید را به عنوان یک پیروزی بزرگ در استیفای حقوق ایران دانست و حتی جشن و چراغانی بر پا شد، در صورتی که امضای قرارداد 1933 برای بریتانیا پیروزی بزرگی بود؛ زیرا به موجب آن سی و دو سال به قرارداد دارسی اضافه شده بود.
۲۴ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت قتل فرخی یزدی؛
جای سردار سپه جز به سرِ دار نبود!
این شاعر عدالتخواه در ابتدا به بهانه بدهی به یک کاغذ فروش احضار و زندانی شد. در ادامه پروندهای سیاسی به نام «اسائه ادب به مقام سلطنت» برای وی تهیه کردند و این سرآغازی بود برای انتقال به زندان قصر تا پزشک احمدی با آمپول هوا آزادیخواهی را به کام آزادیخواهان تلخ کند.
۱۴ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۷
«جستارهایی در تعلق تاریخی خوزستان به ایران بزرگ» در گفتوشنود با علیاکبر رنجبر کرمانی
مردم خوزستان هیچگاه به گریز از مرکز گرایش نداشتهاند
در روزهای اخیر، اقدام ایذایی برخی تروریستهای اجارهای در اهواز، پیشینه تاریخی جداییطلبی در خوزستان را در کانون بررسی و گفتوگو قرار داده است. هرچند که ادعاهای اولیه و تکذیب بعدی گروه موسوم به الاحواز، هویت آمران این حادثه را در پرده ابهام قرار داده و این برعهده دستگاههای امنیتی نظام اسلامی است که ردپای این جنایتکاران را کشف و اعلام کنند، این از ضرورت ...
۱۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
چه کسانی در روی کار آمدن حکومت پهلوی نقش داشتند؟
همه مردان رضاشاه
قطع کردن زنجیره پادشاهی موروثی قاجارها کاری بود که یکشبه محقق نشد؛ رضاخان برای این امر در مسیری قدم گذاشت که مردانی آن را برایش مساعد میکردند.
۷ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
سیریناپذیری رضاشاه از داشتن زمین؛
پادشاهی که بزرگترین مالک ایران شد!
...وی در گفتوگو با یکی از افرادی که زمینش را به رضاشاه پیشفروش کرده است، از وی نقل میکند: «اگر میخواستید رضاخان خوشحال شود، درجه بدهد، مقام بدهد و یا پیشنهادی را تصویب کند، بهتر بود قبل از شروع نام چند ملک را با مشخصات و قیمت آن مطرح میکردید و مطمئن بودید که کارتان انجام میشود».
۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۷
«روزهای اشغال ایران توسط متفقین در آیینه روایتی نزدیک» در گفتوشنود با داریوش اسدزاده
نظامیان خارجی وحشت ایجاد میکردند
شهریورماه هر سال، تداعیگر دو یورش نظامی به کشور ماست: یورش متفقین در شهریور 1320 و یورش رژیم بعث عراق در شهریور 1359. نحوه مواجه مردم با این دو حمله اما بس با یکدیگر متفاوت و عبرتآموز است. در گفتوشنودی که پیش روی دارید، استاد داریوش اسدزاده، هنرمند نامآشنای کشور، در 96 سالگی به بازگویی خاطرات خویش از روزهای اشغال ایران در شهریور 1320 پرداخته است....
۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نگاهی به عملکرد سفیر انگلستان در ایران در جنگ جهانی دوم؛
بولارد؛ کسی که محمدرضا را بر تخت سلطنت نشاند
ریدر در نامهای که 24 مهر 1320 به وزارت خارجه انگلیس ارسال میکند، مینویسد: «من اخیرا یک پیغام محرمانه از شاه دریافت کردم حاکی از اینکه او مایل است بیشتر اوقات من را، تنها و بدون اطلاع دیگر سیاستمداران، ملاقات کند. شاه گفت که احساس میکند بعضی از وزیران واقعیت را به خاطر منافع خودشان تحریف میکنند».
۲۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
مروری بر کارنامه احمد احمدی در زندانهای رضاشاهی؛
پزشک احمدی؛ قاتل یا ابزار قتل؟!
در جریان محاکمه پزشک احمدی، وکیل او میگوید: «اگر او آدم کشته باشد باید اعدام شود. بااینحال آیا احمدی را میتوان قاتل محسوب کرد؟ منشأ تردید این است که قاتل کسی است که قصد قتل کند و مقصود از آن قتل را در اندیشه خود داشته باشد. احمدی نه قصد قتل کرده و نه مقصودی او را بوده است. احمدی افزار قتل بوده نه عامل آن».
۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۰
به مناسبت آغاز سلطنت محمدرضاشاه؛
شمشیر دموکلیتوس بالای سر شاه جوان
محمدرضا در ابتدای دوران سلطنت خود رسماً اعلام کرد: «شیوه زندگی غربی با الگوی ارزشهای اسلامی ما هماهنگ است» و در جایی دیگر اینگونه بیان کرد: «غربی کردن آرمان ماست و منافع ایران در اتحاد با غرب به بهترین وجه تأمین میشود».
۲۰ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت سقوط رضاشاه؛
تبعید به جهنمِ سبز؛ توافقی دوطرفه
جزیره موریس در شمار مناطق حاره و استوایی است و بهطورکلی دارای دو فصل است. فصل معتدل و فصلِ گرما. هنگامیکه رضاشاه به جزیره موریس وارد شد آغاز گرمای موریس بود. در خاطرات تاجالملوک آمده است که در این جزیره هوا خیلی شرجی، دمکرده و گرم بود و حتی پشه و حشرات گزنده هم وجود داشت. همچنین بیان میکند که: «رضا با توجه به سرسبزی و جنگلهای انبوه موریس میگفت ...
۱۳ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
در آستانه سالروز اعلان جنگ ایران به آلمان؛
آیا آلمانیها درصدد کودتا علیه رضاشاه بودند؟
یک نمونه از اسنادی که در رابطه با کودتا مطرح شده است به ملاقات اسمیرنوف سفیر شوروی با رضاشاه و تلگراف بولارد سفیر انگلیس اشاره کرده و گفته «اسمیرنوف، سفیر شوروی در تهران، طی ملاقاتی با رضاشاه هشدار داده بود که توطئهای برای کشتن او جریان دارد».
۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
چرایی شکست سیاست بی طرفی از سوی رضاشاه؛
آیا سیاست رضاشاه بیطرفی بود یا اتلاف وقت؟!
در چنان شرایط پیچیدهای رضاشاه نمیتوانست تصمیم بگیرد. منطق میگفت اتحاد انگلیس و شوروی و آمریکا شکستناپذیر است اما آلمان به دروازه قفقاز و ژاپن به دروازه هند رسیده بود. به نوعی معما یا تنگنای امنیت برای رضاشاه رخ داده بود و وی بر سر یک دو راهی قرار گرفته بود.
۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
واکنشهای مشابه رضاشاه و محمدرضاشاه نسبت به مذهب؛
از تعامل تا تقابل
در دوره تثبیت قدرت رضاشاه کلیه دکانهای مشروبفروشی به دستور رضاخان تعطیل شد و گفته شد در میهمانیهای رسمی دولت نیز به عوض مشروبات الکی، دوغ و شربت قند و نظیر اینها استفاده شود و اگر کسی برخلاف این دستورات رفتار مینمود، گرفتار میشد.
۳ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۶
به مناسبت اشغال ایران توسط متفقین
چرا کشتی انگلیسیها رضاشاه را به جزیره موریس برد؟
تبعید رضاشاه به جزیره دورافتاده موریس جدا از تلاش انگلستان برای خروج رضاشاه از صحنه قدرت در ایران دلیل دیگری هم داشت و آن چیزی نبود جز جلوگیری از دسترسی رضاشاه به رسانه های جمعی و افشای کم و کیف روابط پنهانی که میان انگلستان و رضاشاه در طول سالهای طولانی سلطنتش برقرار بود.
۲ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
گفتوگو با مظفر شاهدی
بررسی تطبیقی مقاومت ملی در جریان جنگهای اول و دوم جهانی
گفتوگو از: حسین جودوی □ با توجه به موضوع گفتگو که پیرامون مقایسه اوضاع ایران به خصوص در زمینه نظامی در جنگ جهانی اول و دوم است؛ در ابتدا درباره وضعیت ارتش ایران در جنگ جهانی اول و دوم برایمان توضیحاتی بفرمایید. واقعیت این است که برخلاف دوران جنگ جهانی دوم، هنگامی که جنگ جهانی اول آغاز شده و نیروهای متخاصم محور و متفق ...
۱ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
مشکل اساسی کشور در روزهای شهریور 1320
مشکل اساسی کشور در روزهای شهریور 1320 تعیین تکلیف رژیم سیاسی ایران بود زیرا سیاستهای روسیه شوروی و انگلستان با رضاشاه هماهنگی نداشت. به علاوه انگلیسها که خود در کودتای اسفند 1299 رضاخان، عامل اساسی کودتا را از بین چند نامزد دیگر انتخاب...
۱۵ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
رضاخان با لغو قرارداد دارسی به دنبال چه بود؟
تبانی نفتی با ژست ملی
در ماجرای قرارداد 1933 ظاهر قضیه نشان میداد که ایران بر احاقه حقوق خود پافشاری کرده و حاضر به عقبنشینی از موضع انتقادی خود نسبت به قرارداد دارسی نیست، اما تقی زاده در خاطرات خود تعریف میکند با اینکه رضاخان دستور داده بود، داور به ژنو برود اما از رفتارش تزلزل نسبت به ادامه تخاصم علیه شرکت نفت مشخص بود برای همین بهزودی دستور داد که با این شرکت تفاهمنامهای ...
۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۶
«رضاخان و نمایش توسعه در ایران» در آیینه تصاویر
دولت انگلستان پس از ناامیدی از اخذ نتیجه کافی در نهضت مشروطیت ایران بهرغم تمامی دخالتها بر آن شد که ساختار سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور را دگرگون و آن را کاملا به خویش وابسته سازد؛ ازاینرو با تدارک کودتای 3 اسفند 1299، یک مهره بیسواد، خشن و البته گوشبهفرمان را به صحنه آورد و قدم به قدم او را بر سرنوشت ایران مسلط کرد. آنان ...
۳۰ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بررسی میزان مشروعیت حکومت پهلوی در ایران؛
چرا شاهان پهلوی در غربت درگذشتند؟
تمامی حکومتها از شکلگیری نخستین نوع آن در تاریخ حیات بشر تا حکومتها جمهوری امروزه، یا در واقع به واسطه مشروعیتی که از مردم گرفتهاند حکمرانی میکنند یا حداقل به ظاهر خود را مشروع جلوه میدهند. با این نگاه به دنبال پاسخ به این پرسش هستیم که چرا پادشاهان پهلوی هر کدام و به طرق مختلف در خارج از کشور و در غربت درگذشتند؟
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
10 اردیبهشت 1347
چرا محمدعلیشاه مشروطه را با قانون اساسی آلمان میخواست؟
۹ اردیبهشت ۱۳۴۷
روشنفکری که روح خود را به شاه فروخت
7 اردیبهشت 1347
۶ اردیبهشت ۱۳۴۷
چرا انگلستان در پی ایرانی ضعیف بود؟
۳ اردیبهشت ۱۳۴۶
آنچه باعث تشکیل یک اتحادیه ایلی مصنوعی شد
۱ اردیبهشت ۱۳۴۷
اسناد انگلیس درباره سقوط رژیم پهلوی منتشر شد
از قلم تا سلاح
از سیمبرسک تا انقلاب
دولت پریبندال در دوره پهلوی دوم به بازار نشر آمد
از موازنه پیشاکودتا تا موازنه پساکودتا